Dette er en guide til hvordan du, via BSBoksen og Betalingsservice bliver istand til at kunne sende opkrævninger til dine kunder.

1) Kundeforholdet

Da du skal være kunde både hos BSBoksen og hos Betalingsservice og BSBoksen skal kunne overføre dine opkrævninger for dig til Betalingsservice, så skal du først oprette dig som kunde hos BSBoksen. Benyt tilmeldingslinket og gennemfør wizarden.

2) Register en debitorgruppe

En debitorgruppe er den enhed som dækker over den bankkonto, hvor dine kunders indbetalinger skal sættes ind. Når debitorgruppen er oprettet, så kan du gå til trin 3.

  1. Log ind på BSBoksen
  2. Tryk på linket til debitorgrupper i venstre side.
  3. Tryk på knappen Tilføj.

Udfyld alle de obligatoriske felter. Vejledningen til felterne vises, når du klikker på feltet du skal udfylde. Vejledningen kan læses i boksen med den orange ramme.

3) Opret Kreditoraftale på Betalingsservice

Brug linket https://betalingsservice.mastercard.com/ , vælg “Opret aftale” log på med MitID eller NemID. Følg Betalingsservices vejledning til oprettelse af aftalen.

Undervejs i oprettelsesforløbet, skal du vælge at registrere dataleverandørnummer, hvor du skal skrive 21936170. Der udover, skal du registrere at du skal benytte Betalingsservice Total, den kræves for at benytte BSBoksen og giver dig både udsendelse af indbetalingskort og automatisk træk.

4) Gå i banken og køb et FI-nummer

Ring til banken og bede dem om at oprette jer et FI kreditor nummer. Nummeret tilknyttes den bankkonto som står i din debitorgruppe. Det som er ved at ske er, at du bliver i stand til at sende opkrævninger ud, som både kan trækkes automatisk og kan udskrives på indbetalingskort.

Skriv FI nummeret ned, du skal bruge det i trin 7 .

6) Afvent velkomstpakke fra PBS

Efter nogle dage modtager du en velkomstpakke fra PBS. Ved modtagelsen af pakken, så er du nu oprettet som kunde hos Betalingsservice. I pakken står også dit PBSnr, skriv det ned og brug det til næste step.

Vær opmærksom på at Betalingsservice som regel kun opretter nye kunder i perioden 1. til 10. i måneden. Hvis du kommer f.eks. efter den 10. i måneden og skal have oprettet kreditoraftalen inden deadline 8 dage før månedsskift, så skal du ringe til dem på 44 89 26 50.

7) Registrer PBS og FI nummer

Når du har dit PBS nr og eller dit FI nummer, så log på BSBoksen og registrer dem. Dette gøres fra forsiden når du er logget på.

Nu er BSBoksen klar til at kunne modtage og sende dine opkrævninger.

8) Forbered regneark

For at kunne indlæse din opkrævninger skal du forberede et regneark.

Regnearket skal indeholde kolonnerne Kundenr, Navn, Adresse, Postnr, Beløb og Tekst.

Skriv alle opkrævningerne ind i regnearket og udfyld det efter foreskrifterne.

Gør som vi har vist her på denne video: https://www.youtube.com/watch?v=iA_MvqphEBE

Klar

Nu er du klar til at indlæse din første leverance. Forbered dit regneark. Download eventuel eksempel regnearket for at komme hurtigt i gang.